جراحی زیبایی لب

Lip-protesis-1

لب‌ها یکی از اجزای اصلی صورت هستند که نقش زیادی در زیبایی چهره ایفا می‌کنند .هم‌اکنون عده زیادی از دختران جوان و خانم‌ها برای بزرگ کردن لب‌ها به کلینیک‌های زیبایی مراجعه می‌کنند. بسیاری از آنها لب‌های درشت و پری دارند، اما باز هم تمایل دارند که لب‌های خود را برجسته‌تر و بزرگ‌تر کنند. تزریق ژل‌های غیراستاندارد، لب‌ها را از فرم و شکل اصلی خارج می کند.برخی نیز از بزرگ بودن زیاد لب های خود ناراضی هستند و به دنبال روشی برای کوچک کردن لب های خود هستند، تخلیه چربی لب یکی از این روش هاست. لب‌ها در قسمت مرکزی صورت قرار گرفته‌اند و یک خنده زیبا در چهره فرد بسیار تاثیرگذار است.

کاندید مناسب برای زیباسازی لب ها :

این افراد عمدتا به دو گروه تقسیم می‌شوند. دسته اول؛ خانم‌های جوانی هستند که به‌طور ژنتیکی لب‌های کوچکی دارند و اغلب برای بزرگ کردن و جوان سازی لب ها مراجعه می‌کنند. دسته دوم؛ افراد مسنی هستند که به دلیل گذر زمان دچار خطوط ریز اطراف لب‌ها، باریکی و تحلیل بافت چربی و عضلانی لب‌ها و یا خط خنده عمیق دو طرف دهان گردیده‌اند. در هر دو گروه اقدام زیباسازی لب‌ها مناسب می‌باشد.قبل از هر گونه عمل زیبایی لازم است انالیز انتروپومتریک لبها از نظر زیباشناختی انجام شود.

بهترین راه‌حل برای پر کردن لب‌های باریک و کوچک :امروزه استفاده از چربی برای پر کردن بسیاری از قسمت‌های صورت و حتی بدن جایگاه ویژه‌ای به دست آورده است. و با توجه به اینکه از چربی بدن خود فرد تهیه می‌شود و عوارض بسیار ناچیزی دارد ولی توجه به این نکته بسیار مهم است که چون لب یکی از اجزای بسیار متحرک صورت است ماندگاری چربی در آن بسیار ناچیز بوده و گاهی تمام چربی تزریق شده در لب‌ها جذب می‌شود. بنابراین بهترین پرکننده برای لب‌ها انواع ژل‌های از جنس هیالورونیک می‌باشند که ماندگاری بین شش ماه تا یک سال داشته و در لمس نیز بسیار طبیعی بوده و شبیه بافت طبیعی لب‌ها احساس می‌شوند. استفاده از ژل‌های سنتتیک با ماندگاری طولانی و غیرقابل جذب در لب به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، چون این ژل‌ها بعد از مدتی تکه تکه شده و گاهی زیر پوست لب کاملا لمس می‌شوند و احساس بدی برای بیمار ایجاد می‌کنند و گاهی نیز از لب خارج شده و حتی به سمت خارج یا پایین نزول کرده و شکل و نمای غیرطبیعی ایجاد می‌کنند.

پروتز لب:

یکی از روشهای برجسته کردن هر قسمت از بدن استفاده از پروتز در زیر آن ناحیه است. پروتز برای برجسته کردن سینه، گونه و … استفاده می شود ولی آیا استفاده از پروتز در لبها مانند دیگر قسمتهای بدن رضایتمندی بالای بیماران را درپی دارد؟ برای جواب این سوال بهتر است به ویژگی لبها توجه کنیم. لب عضوی است عضلانی که قابلیت انقباض و اتساع را دارد. اندازه لبها در حالت خنده دو برابر یا بیشتر از حالت غنچه است و با صحبت کردن شکل لبها به طور مداوم تغییر می کند. این خصوصیت لبها در دیگر اعضایی که پروتز برای آنها استفاده می شود دیده نمی شود از سوی دیگر تا کنون پروتزی که بتواند مانند لب انقباض و انبساط داشته باشد تولید نشده است. بر اساس مطالبی که در بالا گفته شد می توان به علت اینکه چرا متقاضیان پروتز لب زیاد نیستند پی برد. با وجود اینکه گذاشتن پروتز لب به راحتی با بی حسی موضعی قابل انجام است و هزینه زیادی ندارد ولی افرادی که از این پروتز استفاده می کنند در حالت خنده و صحبت کردن از غیر طبیعی بودن لبها شکایت دارند. همین عامل باعث می شود که بعد از مدتی تمایل به خارج کردن پروتز داشته باشند.

از چه موادی برای برجسته سازی لب ها استفاده می شود؟

ـ از اواخر سال ۱۹۹۰ میلادی همراه با افزایش جهانی درخواست برای اقدامات زیباسازی صورت و افزایش اعمال جراحی زیبایی، استفاده از مواد مختلفی که سازگاری بافتی تقریبا مناسبی داشته باشند، جهت برجسته سازی لب ها بیشتر شد. با تزریق این مواد، جراحان زیبایی سعی می کردند تا لب های نازک تغییر شکل داده را مجددا به صورت برجسته وجذاب درآورند. به طور خلاصه می توان مواد را که به صورت گسترده در برجسته سازی لب ها به کار می روند به موارد زیر تقسیم بندی کرد:

۱) اتولیفن: مواد قابل تزریق که از قسمت درم پوست خود شخص تهیه می شوند، خطر حساسیت ندارند و نتایج آنها موقت است چرا که بدن به سرعت آنها را جذب می کند.

۲) کلاژن: نیاز به تست حساسیت قبل از تزریق دارند، چرا که از بافت های گاوی استخراج می شوند و حدود از ۴ هفته تا ۳ ماه دوام دارند.

۳) درمالوژن: از پوست بیمار تهیه می گردد و تا حدودی دوام و ماندگاری بیشتر از کلاژن گاوی دارد. این مواد ساختار سنگینی دارند و از خلال پوست ظریف لب ها به صورت رگه های سفید و دانه های سفید تا آخر عمر بیمار را اذیت می کند اما این ماده برای پر کردن خطوط و چین و چروک های اطراف لب ها به کار رفته اند که با ریسک بالای ایجاد ناهمواری و پستی و بلندی در اطراف لب ها همراه است و گاه بیمار مجبور می شود که برای خارج کردن آنها مجددا تحت جراحی قرار گیرد.

برجسته کردن لبها با جراحی:

روشهای متعدد برای عمل زیبایی لب وجود دارد. این روش ماندگاری دائمی دارد و برای کسانی که لبهای بسیار نازک دارند بهترین روش محسوب می شود. تزریق حجم زیاد ژل در لبهای بسیار نازک همراه با عوارض زیاد بوده و برای بیمار راضی کننده نیست درحالی که اینگونه لبها بوسیله جراحی به خوبی برجسته شده و تغییر شکل مورد دلخواه داده می شود. هرکدام از روشهای جراحی محدودیت و مزیتهای خود را دارد، اگر تمایل به انجام روش جراحی داشتید بهتر است از عوارض احتمالی هر روش اطلاع کافی داشته باشید.
اگر شما از آن دسته بیمارانی هستید که می خواهید تغییرات کمی در لبهایتان ایجاد شود روش جراحی به شما توصیه نمی گردد.

 

عوارض جانبی و خطرات

خوشبختانه، روش های برجسته سازی لب عوارض جانبی قابل توجه کمی دارد. این روش معمولا بدون بوجود آمدن مشکل عمده صورت می گیرد. شما باید در مورد خطرات و عوارض جانبی احتمالی در طول جلسه مشاوره با پزشک صحبت کنید. خطرات بیشتر عمل های جراحی مشابه است. از عوارض جانبی احتمالی جراحی زیبایی لب می توان به موارد زیر اشاره کرد:
واکنش نامطلوب به بیهوشی
هماتوم یا تومور سرومی ( تجمع مایع یا خون در زیر پوست که نیازمند رفع عفونت است)
تغییر در حواس
ایجاد جای زخم
واکنش های آلرژیک
آسیب به ساختارهای بوجود آورنده
نتایج نامطلوب که روش های جراحی دیگر را لازم می کند
شما می توانید با پیروی از دستورات و توصیه های جراح پلاستیک مجرب در قبل و پس از انجام روش برجسته سازی لب عوارض جانبی را به حداقل برسانید.







مشاوره رایگان شبانه روزی