حد و مرز کوچک نمودن بینی در جراحی بینی:
بطور قطع این حد و مرز وجود دارد. نکات زیر مطلب را بهتر روشن می کند:
نخست آن که زیبایی لزوما به معنای کوچکی نیست بلکه زیبایی بینی درگرو تناسب قسمت های مختلف بینی با هم و نیز تناسب کل بینی با قسمت های مختلف چهره است. هدف جراحی زیبایی بینی زیباتر به نظر رسیدن چهره است نه صرفا کوچک کردن بینی. چه بسیار بینی هایی که با وجود اندازه های بسیار کوچک نه تنها بر زیبایی چهره نیفزوده اند بلکه تناسب قبلی را هم از بین برده اند.
دوم آن که نوع بافت های بینی فاکتور محدود کننده ای در جراحی بینی است. بینی های با پوست ضخیم و بافت غضروفی ناچیز بارزترین نمونه تاثیر بافت بینی بر نتیجه عمل است. این بینی ها تمایل دارند در مقابل تلاش جراح برای زیبایی مقاومت کنند و با ضخامت پوست ظرافت های بینی را کم کنند. این هنر، دانش و تجربه جراح است که باید در چنین تنگناهایی بر محدودیت های بافتی فائق آید.
سوم آن که کوچک شدن بینی تا حدی مطلوب است که عملکرد تنفسی بینی به مخاطره نیفتد. کاهش بیش از حد اندازه سوراخ های بینی وبرداشته شدن بیش از اندازه بافت های استخوانی، غضروفی و پوست، ممکن است سلامت فرد را بخاطر از دست دادن مسیر تنفسی بینی با مشکلات جدی مواجه سازد. جراح بینی با ارزیابی دقیق وضعیت داخل بینی پیش از جراحی، با پیش بینی بسیاری از احتمالات، می تواند ریسک عوارض تنفسی را به حداقل برساند.
آیا بر روی بینی که دچار مشکلات تنفسی از راه بینی است، می توان جراحی پلاستیک بینی انجام داد؟
در صورتی که پیش از جراحی، در حین عمل و پس از جراحی، تمامی شرایط لازم برای حفظ سلامت بینی از نظر تنفسی مورد توجه قرار گیرد، می توان حتی دراین حالات اقدام به جراحی بینی نمود. البته در این حالت جراح با مشکلات زیادی درعمل مواجه است که با تسلط خود بر مشکلات داخل بینی باید بتواند بر آنها فائق آید.

معمولا چه گروهی به رینوپلاستی نیاز دارند؟
رینوپلاستی از متداولترین جراحی های بینی است ،اصلاح انحراف تیغه بینی، بزرگی شاخکهای بینی یا همان پولیپ و اصلاح نارسایی دریچه داخلی و خارجی در رینوپلاستی صورت می گیرد.
نارضایتی از ظاهر بینی عمده ترین دلیل مراجعه برای رینوپلاستی است. برای اینکه بفهمیم چه کسی به رینوپلاستی نیاز دارد ، توجه به دو نکته حائز اهمیت است . اول: بدانیم فرد چه تصویر ذهنی ای از بدن خود دارد و دوم: آیا عمل رینوپلاستی میتواند ظاهر بینی را بهتر کند یا نه؟ و اینکه اگر میتواند، این تغییر قابل ملاحظه است یا نه؟
شکستگی بینی چیست
شایعترین شکستگی استخوانی در ناحیه صورت ،شکستگی بینی است.بسته به شدت ضربه ،زاویه ای که ضربه وارد شده باشد و ماهیت جسم ضربه زننده انواع متفاوتی از شکستگی بینی وجود دارد که در بسیاری از موارد و همراه با انحراف بینی یا شکسته تیغه وسط بینی نیز هست .
به همین دلیل درمان های متفاوتی برای شکستگی در نظر گرفته می شود .جااندازی بسته ،جااندازی باز ،یا بدون اصلاح تیغه وسط بینی و اصلاح حین عمل جراحی راینو پلاستی از جمله این اقدامات درمتانی که می توان انجام داد.
حتما حین بررسی شکستگی بینی باید به معاینه داخل بینی و بقیه استخوان ها ی صورت هم دقت شود هماتوم سپتوم از عوارض شکستگی بینی است که نیاز به درمان اورژانسی دارد.در صورت عدم تشخیص هماتوم سپتوم آپسه بینی ایجاد می شود که در نهایت سبب ایجاد بینی زمینی شکل خواهد شد.
اقدامات پس از عمل:
1- در صورتيكه ضعف نداريد و خوابتان نميآيد، بنشينيد يا راه برويد، دراز كشيدن سبب افزايش ورم صورت و بيني ميشود.
2- در صورتيكه دراز ميکشيد حداقل زاويه پشتتان نسبت به سطح افق 30 درجه باشد و سقف را نگاه كنيد تا از ميزان ورم صورت كاسته شود.
3- در سه روز اول پس از عمل بر ميزان ورم و كبودي صورت افزوده ميشود. اين اتفاق طبيعي است و جاي نگراني نيست.
4- در چند روز اول پس از عمل ،خونريزي خفيف و گاهبهگاه از سوراخهاي بيني طبيعي است در صورت وجود خونريزيهاي شديدتر و ممتد ممكن است عامل آن اختلال انعقادي باشد كه در تستهاي عادي آزمايشگاهي مشاهده نشده، و نياز به مصرف داروهاي افزايشدهنده انعقاد باشد.
5- تنفس بلافاصله پس از عمل بستگي به روش پركردن داخل بيني در پايان عمل بینی دارد. اگر بيني بيمار با مش (پارچه نواري) آغشته به آنتيبيوتيك پر شود بيمار تا خارج كردن آن قادر به تنفس نميباشد.
اگر داخل بيني اسپلينتي موسوم به راه هوايي گذاشته شود بيمار در دوران پس از عمل قادر به تنفس ميباشد.
استفاده از هر كدام از آنها و مدت زمان باقي ماندن آنها در بيني بستگي به بيني و سليقه و تجربه جراح دارد.
من در اكثر قريب به اتفاق موارد از راه هوايي استفاده ميكنم و مدت باقي ماندن آنها در بيني حداقل يك هفته است چون خارج كردن زودهنگام آنها ممكن است سبب به هم چسبيدن و جوش خوردن زخمهاي داخل بيني شود و چسبندگي و مشكل تنفسي ايجاد كند.
6- به جز غذاهاي بسيار سخت مثل تهديگ، بيمار ميتواند هر غذايي را كه ميل دارد پس از عمل بخورد.
7- در طول هفته اول پس از عمل بيمار ميتواند حمام بگيرد به شرطي كه سر خود را زير آب نگيرد. در پايان هفته اول و مراجعه به پزشك جهت برداشتن اسپلينت خارجي و داخلي بيمار كاملاً زير دوش ميرود تا چسبهاي روي بيني راحتتر كنده شوند.