عمل جراحي پلاستيك بينی

بيني هايي که مورد جراحي قرارمی گيرند چند دسته اند؟

به طور کلي به دو دسته تقسيم مي شوند. در گروه اول برخي بيماري هاي مادرزادي وجود دارند مثل مسدود بودن سوراخ بيني يا تشکيل نشدن بخشي از بيني، بيماراني با چنين مشکلات مادرزادي نيازمند جراحي هاي چند مرحله يي و دقيق هستند. بيماراني هم که در تصادفات دچار صدمات جدي بيني شده اند يا استخوان بيني، شکستگي شديد پيدا کرده، لازم است جهت رفع ناهنجاري تحت عمل جراحي بازسازي قرار گيرند.
اما دسته ي دوم که به خاطر زيبايي براي جراحي مراجعه مي کنند به سه دسته ي عمده تقسيم مي شوند.
1-بيني هاي استخواني: در اين گروه کساني قرار مي گيرند که بخش استخواني بيني در آن ها غالب است و قوزهاي برجسته ي استخواني دارند.
2- بيني هاي گوشتي: در اين افراد بخش تحتاني بيني يعني بخش غضروفي آن ها وسيع تر است و اين گروه معمولاً پوست هاي چرب و ضخيم دارند و غضروف هاي بيني اين افراد بسيار ضعيف و شل است و همين مسأله باعث پهن شدن بيني و افتادگي نوک بيني مي شود.
3- بيني هاي معمولي: در اين گروه تناسب کافي بين بخش استخواني و تحتاني بيني وجود دارد و پوست بيني معمولي است.

jarahibini1
بازنگری رینوپلاستی (جراحی مجدد بینی)

بنا به دلایل مختلف، بازنگری رینوپلاستی خیلی سخت تر از رینوپلاستی اولیه می باشد. اول، موقعیت تغییر یافته جغرافیایی بینی است. در زمان رینوپلاستی اولیه، غضروف تخریب شده از میان برداشته می شود تا بینی صاف شود و کارآیی خود را حفظ کند. بنابراین، در بازنگری رینوپلاستی، غضروف موردنیاز برای بازسازی موجود نمی باشد. با توجه به میزان غضروف باقی مانده، معمولا از یکی از دو گوش برای بازسازی بین، غضروف قرض گرفته می شود.
با وجودی که، برش روی گوش به خوبی استتار می شود و تغییری در شکل، اندازه، فرم و عملکرد گوش دهنده دیده نمی شود باز هم قرض گرفتن از غضروف عضو دیگر یعنی یک برش اضافه! (این در جراحی پلاستیک یک عیب محسوب می شود)
بافت بینی که جراحی روی آن صورت می گیرد، اکنون یک بافت زخمی است. که پیچیدگی بازنگری رینوپلاستی را دو چندان می کند. بنابراین دلایل، زمان موردنیاز برای بازنگری رینوپلاستی بیشتر از رینوپلاستی اولیه طول می کشد.
یک خطر رینوپلاستی اولیه وجود تلانژکتازی روی پوست بینی است. رگ هایی که شبیه عنکبوت کوچکی است که معمولا قبل از جراحی دیده نمی شوند اما پس از رینوپلاستی از اهمیت بیشتری برخوردار می شوند. این حالت، حالت طبیعی نمی باشد. با این وجود، ظهور تلانژکتازی در رینوپلاستی مجدد شدیدتر است. این مورد باید قبل از جراحی مورد بررسی قرار بگیرد. و دکتر شما باید بر اساس نوع پوست شما، بافت و ضخامت پوست شما نظرش را اعلام کند.
بازنگری رینوپلاستی تمهیدات ویژه خود را دارد اما در جای خود مزایای خاص خود را دارد. اگر قصد بازنگری رینوپلاستی را دارید حتماً به یک جراح مجرب مراجعه کنید. در کل به علت ریسک بالای عمل جراحی مجد بینی، اینکار بهتر است فقط در موارد اختلالات شدید تنفسی یا ظاهری بینی فرد انجام گیرد. به یاد داشته باشید که نتیجه عمل جراحی مجدد حتی در دستان یک جراح ماهر به طور دقیق قابل پیش بینی نمی باشد. اصرار و وسواس بیمار در اصلاح عیوب کوچک پس از یک جراحی رینوپلاستی به سادگی می تواند مشکلات او را چند برابر کند.

آيا عمل جراحي زيبايي بيني عوارض هم دارد؟

بله، به طور عام براي هرگونه عمل جراحي عوارضي وجود دارد. عمل بينی عوارض ساده مثل تورم و کبودي تا عوارض سخت تر مثل انسداد بيني خونريزي هاي شديد و حتي صدمه به چشم نيز ممکن است پيش بيايد، اما نکته ي مهم اين است که اگر جراحي توسط متخصص اين رشته و فرد با تجربه انجام شود اين عوارض به حداقل خود مي رسد و از بروز عوارض سخت تا حد بسيار زيادي پيشگيري خواهد شد. چنانچه جراح در رشته ي خود که جراحي گوش و حلق و بيني است از دانشگاه هاي معتبر تخصص گرفته باشد. تجربه ي بالاي علمي و عملي داشته باشد و در حين جراحي حوصله و دقت کافي به خرج دهد به جرأت مي توان گفت عارضه ي قابل توجهي بروز نخواهد کرد و نتايج عمل بسيار خوب خواهد بود.

هر متقاضي جراحي پلاستيك بيني بايد از حقايق زيرآگاه باشد

1 – هدف هرعمل زيبايي بهبودبخشيدن به وضع ظاهري است نه رسيدن به زيبايي كامل و مطلق.
2 – هر فردي كه متقاضي اين عمل است ممكن است به دلايل مختلفي ازجمله نوع پوست كانديد خوبي براي جراحي نباشد لذا جراحي براي هرفرد متقاضي توصيه نمي شود .به طور مثال در بيني هاي گوشتي دست جراح در جمع کردن نوک بيني خيلي باز نيست. بيني گوشتي به دماغي گفته مي شود که پوست آن ضخيم و غضرو فهاي نوک بيني ضغيف است. غدد چربي پوست اين بيني ها معمولا زياد است و نفود اين غدد در لابلاي پوست باعث ضخيم شدن پوست شده است. جراح در طي عمل زيبائي بيني نمي تواند جنس پوست را تغيير دهد و عمده کارهائي که وي انجام مي دهد بر روي غضروف و استخوان بيني است. لذا نوک بيني کساني که بيني آنها گوشتي است بعد از عمل خيلي جمع نمي شود و ممکن است بعد از عمل، فرد عمل شده از جمع نشدن نوک بيني اش ناراضي باشد. پزشک، ضمن بررسي کليه جوانب، در صورت لزوم در مورد وضعيت پوست فرد نيز به وي توضيح خواهد داد. لازم به ذکر است که اکثر افرادي که نوک بيني خيلي بزرگي دارند فکر مي کنند بيني آنها گوشتي است در صورتي که بزرگ بودن نوک بيني به دليل ضخامت پوست باشد با محدوديت هاي فوق الذکر مواجه می شود. اما اگر بزرگي نوک بيني به دليل بزرگ بودن غضروف هاي نوک بيني باشد، اين بيني گوشتي نيست و براي عمل کردن مشکلي ندارد.
3 – در بچه ها محدوديت هاي مشخصي وجود دارد كه مانع از جراحي پلاستيك بيني قبل از بلوغ كامل مي شود. اغلب دختران درپايان 16 سالگي و پسرها در پايان 18 سالگي به بلوغ كامل رسيده اند و مي توانند تحت عمل رينوپلاستي قرار گيرند. اصلاح عيوب بيني دراين سن باعث مي شود اعتماد به نفس نوجوان در يك زمان طلايي از زندگي وي بيشتر شود و نبايد فراموش كنيم كه در اين زمان است كه نوجوان نه تنها خودش را مي شناسد بلكه احتمالاً آينده اش را پايه ريزي خواهدكرد. از طرف ديگر امروزه تعداد قابل توجهي از متقاضيان رينوپلاستي افراد بالاي 40 سال هستند. بسياري از آنها اظهار مي كنند كه در زندگي شان از شكل بيني خودشان رضايت نداشته اند و در نهايت براي رينوپلاستي مراجعه كرده اند. چنانچه وضعيت عمومي وسلامتي فرد خوب باشد هيچ وقت براي انجام عمل رينوپلاستي به منظور دستيابي به بيني زيباتر دير نيست. دراين موارد معمولا رينوپلاستي همراه با ساير اعمال زيبايي صورت مثل كشيدن پوست صورت و … به طور همزمان انجام مي گيرد.
4 – چنانچه بيمار مبتلا به انحراف بيني نيز باشد بايد همزمان با جراحي پلاستيك و يا قبل از آن، انحراف تيغه بيني وي اصلاح شود: مي دانيم كه دو حفره بيني توسط تيغه بيني ازيكديگر جدا مي شوند. ايده آل اين است كه اين تيغه در خط وسط باشد ولي عملا تيغه بيني اكثر افراد درخط وسط نيست و به اصطلاح مبتلا به انحراف تيغه بيني هستند. چنانچه اين انحراف كم باشد و باعث انسداد راه هوايي و عوارض ناشي از آن نشده باشد احتياج به عمل جراحي ندارد ولي در مواردي كه مسئله ساز شده باشد بايد با عمل جراحي اصلاح شود . بايد توجه كنيم در كساني كه كانديد عمل جراحي پلاستيك بيني هستند و مبتلا به انحراف تيغه بيني (هر چند مختصر) نيز مي باشند حتما بايد اين انحراف اصلاح شود چرا كه بعد از عمل رينوپلاستي معمولا سوراخ ها يا حفرات بيني كوچك مي شوند لذا انحراف مختصر تيغه بيني كه قبل از عمل رينوپلاستي مشكلي را ايجاد نكرده است مي تواند بعد از عمل رينوپلاستي باعث انسداد راه هوايي شود. پس براي اجتناب از انسداد بعدي بيني، چنانچه انحراف تيغه بيني نيز وجود داشته باشد حتما بايد هنگام رينوپلاستي اصلاح گردد.
5 – اگر چنانچه به هر دليلي انسداد بيني داشته باشيم مثل بزرگي شاخك هاي داخل بيني و يا پوليپ بيني بايد به طور همزمان با جراحي پلاستيك بيني عوامل انسداد بيني را نيز برطرف كرد.
6 – ليزر در بسياري از اعمال جراحي کاربرد مهمي دارد اما در عمل زيبائي بيني کاربردي ندارد و فقط براي برش اوليه به جاي تيغ جراحي ميتوان از برش ليزري استفاده کرد اما برش ليزري هيچ ارجحيتي از نظر درد بعد از عمل يا نتيجه بعد از عمل و يا جاي بخيه و … بر تيغ جراحي ندارد.
7- عمل جراحي بيني باعث بهبود و يا تشديد علائم حساسيت بيني نميشود . مبتلايان به آلرژي بيني هم ميتوانند تحت عمل جراحي قرار گيرند اما لازم است اين افراد از قبل از عمل تا مدتي بعد از عمل تحت درمان با داروهاي ضد حساسيت قرار گيرند.
8- جراحي بيني روي ديد و حالت چشم اثري ندارد اما از آنجائيکه تا مدتي بعد از عمل نميتوانيد از عينک استفاده کنيد ،اگر تصميم داريد عمل ليزيک چشم هم انجام دهيد بهتر است ابتدا عمل ليزيک چشم را انجام دهيد .با اين وجود توصيه ميکنم در اين مورد با چشم پزشک خودتان نيز مشورت کنيد.
9 – وجود پلاکهاي ارتودنسي مانعي براي عمل بيني نيست و مشکلي ايجاد نخواهد کرد.
10 – با توجه به اينکه امروزه در مراکز جراحي خصوصي کمتر از هالوتان و ساير گازهاي بيهوشي دهنده استنشاقي استفاده ميشود و داروهاي جديد بيهوشي اثرات کبدي يا ندارند و يا اگر هم داشته باشند اين تاثير اندک است ، لذا چنانچه در گذشته نزديکي بيهوشي داشته ايد ، ضرورتي ندارد که از بيهوشي قبلي شما زمان زيادي گذشته باشد.







مشاوره رایگان شبانه روزی