میکرودرم ابریژن دستگاهی جهت رفع چین و چروک پوست،رفع ملاسما و کلیه لک های غیر مادرزادی پوست،رفع جای آکنه و کک و مک صورت،رفع سوراخ های ریز پوست،جوانسازی و شفاف سازی پوست،براق کنندگی و برگشت خاصیت کشسانی پوست،خارج کردن جوش های سرسیاه و سر سفید از پوست، و …استفاده می شود.
تاریخچه
(Microdermabrasion) اولین بار در سال ۱۹۸۵ در کشور ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت. سپس در بیشتر کشورهای اروپایی به عنوان روش بدون عارضه جوانسازی پوست استفاده شد و بعد از آن در کشورهای آمریکایی نیز مورد استفاده قرار گرفت.
دستگاه میکرودرم ابریژن چگونه کار می کند؟
با این دستگاه حساس و پیشرفته جریانی از کریستالهای ظریف اکسید آلومینیوم روی پوست باعث لایه برداری سریع میشود. ضمنا یک مکش نیز روی پوست انجام می شود که باعث جمع شدن کریستال ها از سطح پوست و همچنین بهتر شدن جریان خون به منطقه و فعال شدن سلولهای فیبروبلاست و نتیجتا ترمیم و طراوت پوست می گردد.
موارد کاربرد
رفع چین و چروک پوست،رفع جای جوش و آکنه،رفع جای سوختگی،رفع خراشهای روی پوست ، رفع لک ها ی ناشی از حاملگی،آفتاب سوختگی و رفع کک و مک از پوست صورت و بدن و سیاهی زیر بغل.
سایر موارد کاربرد
1- رفع جای جوش: فرورفتگی های ناشی از جوش ها و جای آکنه، با میکرودرم قابل رفع است. طی جلسات لازم، پوست صاف و کشیده می شود.
2- جوان سازی پوست: از این روش در درمان چروک های سطحی و کم عمق پوست می توان استفاده کرد. چندین جلسه درمان در این مورد بکار می رود. فواصل درمان را بر حسب وضعیت بیمار می توان تغییر داد.
چروک های خیلی عمیق با این روش درمان نمیشوند، ولی قوام کلی پوست پس از چند جلسه درمان بهتر خواهد شد و پوست شفاف تر و محکم تر می شود.
3- لک های پیری یا کبدی: لک های پیری مربوط به نور آفتاب بوده و یا در سنین بالا در پوست های روشن دیده می شوند. این لک ها با میکرودرم ابریشن قابل درمان می باشند.
4- لک های حاملگی: مهم ترین اثر ابریژن، کمرنگ یا محو کردن لک های حاملگی یا ملاسما است، مخصوصا اگر همزمان با آن از داروهای لک بر (تحت نظر پزشک) استفاده شود.
5- جای جوش (اسکار) آبله مرغان: اسکارها نباید زیاد عمیق باشند و معمولا بر حسب نوع اسکار و محل و عمق آن، به چندین جلسه درمان هفتگی نیاز دارد.
6- کوچک کردن منافذ پوستی: منافذ باز پوست یکی از مشکلات عمده در خانم ها می باشد. یکی از راه های درمان این مشکل استفاده از میکرودرم ابریشن است.
بعد از چند جلسه درمان با استفاده از ميكرودرم به علت بافت سازی و محکم تر شدن پوست، منافذ پوستی نیز کوچک تر می شوند.
7- برطرف کردن تاتو یا خالکوبی: تاتو و خالکوبی های سطحی پوست را می توان با این روش درمان کرد.
8- تمیز کردن پوست و از بین بردن جوش های سرسیاه: برای از بین بردن جوش های سر سیاه که بسیار شایع می باشند نیز می توان از میکرودرم ابریژن استفاده کرد. کاهش جوش های سر سیاه پوست به کم شدن ضایعات جوشهای غرور جوانی نیز کمک خواهد کرد.
9- درمان ترک های پوستی: در درمان ترک های پوستی در زمان حاملگی یا چاقی و بلوغ نیز می توان از این روش استفاده نمود که البته خیلی خوب به درمان پاسخ نمی دهد.
10- چروک گردن: برای درمان چروک های ناحیه گردن و ضایعات این ناحیه نیز می توان از میکرودرم استفاده کرد.
بعد از انجام درمان، تا حدامکان زیر نور آفتاب قرار نگیرید و در صورت نیاز از کرم ضدآفتاب به میزان کافی استفاده کنید
روش انجام میکرودرم ابریژن
در ابتدا پوست تمیز می شود و از آرایش و چربی کاملا پاک می شود. سپس به مدت لازم، بر حسب نوع پوست و ضایعه آن که توسط پزشک تعیین می گردد، سایش در جهات مختلف و روی قسمت های مختلف انجام می شود.
مدت انجام عمل حدودا 15 تا 20 دقیقه می باشد. می توان آن را هر دو هفته یا هر هفته یا هر ماه یک بار (بسته به بیمار) انجام داد.
تعداد جلسات انجام میکرودرم در افراد مختلف متفاوت است و می تواند حدودا 8 تا 10 جلسه باشد.
پس از خاتمه درمان، صورت پاک و شسته می شود. یک کرم قابض (مثل اسید دوزنگ یا کالامین) به محل سایش مالیده می شود.
مراقبت های بعد از درمان
– حتی المقدور زیر نور آفتاب قرار نگیرید و در صورت نیاز از کرم ضدآفتاب به میزان کافی استفاده کنید.
– ماساژ صورت و کشیدن لیف ممنوع است.
– استفاده منظم از کرم مرطوب کننده توصیه می شود.