کاشت موی لیزری

4546

ریزش موی سر از ناخوشایندترین  مواردی است که فرد در طول زندگی خود با آن روبه رو می شود و افرادی که ریزش مو در آن ها به شکل گسترده است ، از نظر ظاهر، مسن تر به نظر می رسند و این موضوع می تواند به افسردگی و عدم اعتماد به نفس در فرد بیانجامد.

امروزه پیشرفتهای گسترده ای در زمینه پیوند مو صورت گرفته و آن به این معناست که این عمل به ظاهر ساده همراه با بی حسی موضعی که به  صورت سرپایی انجام می شود در عمل بسیار ظریف و حساس بوده و رعایت نکات بسیاری در موفقیت آن لازم است تا بتوان به بهترین نتیجه ممکن و بالاترین میزان رشد موهای کاشته شده رسید.

در گذشته  استفاده از روشهای قدیمی پیوند مو، باعث می شد  بسیاری از متقاضیان کاندید خوبی برای جراحی نباشند در حالیکه در عصر حاضر با روش های نو اغلب پیوند مو قابل انجام تر شده است.

عوامل موثر بر کاشت مو

عوامل موثر بر پیوند مو عبارتند از :

سن کاندید

معمولا آقایان در رده سنی 18 تا 25 ساله متقاضی مناسبی برای کاشت مو نیستند بجز در موارد خاص با نظر پزشک .

زیرا با بررسی مقدار ریزش موی آنها پیش بینی وسعت طاسی در آینده امکان پذیر نیست .

وضعیت سلامت کاندید

بررسی وضعیت سلامت فرد در زمان انجام پیوند و گرفتن شرح حال کامل بیمار و انجام آزمایشات مورد نیاز ضروری است.  بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بالا قبل از انجام پیوند مو باید از مشاوره پزشک متخصص بهره مند گردند.  بیماریهای عفونی و مسایل پوستی قبل از عمل باید درمان شوند

بانک مو

افرادی که در ناحیه پشت سرشان فولیکولهای موی متراکمی داشته باشند . در کاشت  متقاضی مناسب تری به شمار می آیند .تراکم به معنی تعداد موی سر در واحد سطح است.اگر تراکم خوب باشد موهای قابل استفاده برای کاشت در قسمت جلوی سر بیشتر خواهد بود. موی ضخیم و مجعد ظاهر متراکم تری ایجاد می کند. در افرادی که تراکم مویی خوبی ندارند نتیجه عمل کاملا رضایت بخش نیست.

میزان شلی پوست سر

میزان شلی پوست نمایانگر این است که چه میزان از پوست پشت سر را می توان برداشت تا با کمترین میزان کشش بتوان بخیه زد و احتمال اسکار بخیه به حداقل ممکن برسد. مسلما در پوست های شل تر حد مجاز برداشت پوست ، بیشتر از پوست سفت می باشد

روش های کاشت مو

کاشت موی لیزری

این جمله برای بازاریابی است. لیزر در پیوند مو فقط نقش برش، شکافتن و یا سوراخ ایجاد کردن را بر عهده دارد. لیزر توسط حرارتی که ایجاد می‌کند به بافتهای محل برش آسیب می‌رساند و در محل دهنده و گیرنده خسارات زیادی بر جای می‌گذارد. از جمله مشکلات ایجاد شده توسط لیزر می‌توان به خونرسانی دیرتر و کمتر به گرافت‌های کاشت شده اشاره نمود به این دلیل که در اثر حرارت لیزر مویرگ‌های اطراف شکاف ایجاد شده شدیدا آسیب دیده و خونرسانی به محل کمتر است. همچنین به دلیل حرارت بالا فولیکولهای اطراف محل برش نیز آسیب دیده و یا از بین می‌روند. به همین دلیل پزشکان در جراحی کاشت و پیوند مو تمایلی به استفاده از لیزر ندارند.

روش FUT

برداشت مو با یک نوار کوچک از ناحیه پشت سر که معمولا تحت بی حسی موضعی انجام شده و حاوی 1500 تا 2500 گرافت  که حاوی 7000 تا 9000 تار مو می باشد و سپس محل عمل به ظرافت ترمیم شده و چون خط برداشت در مسیر رویش موها بوده معمولا محل ترمیم دیده نمی شود. سپس توسط تیم جراحی زیر میکروسکوپ گرافت های فولیکول های مو بصورت واحد های یک، دو و یا سه تایی جدا و آماده جهت کاشت می شود. در این روش معمولا نیاز به تراشیدن کل موهای سر فرد نبوده و فقط ناحیه ای که جهت برداشت و کاشت لازم است کوتاه می شود و سپس فولیکول های آماده شده تک تک و خیلی منظم طبق طرح از قبل تعیین شده کاشته می شود. از دیگر ویژگی های این روش سرعت عمل پیوند در طی سه تا پنج ساعت می باشد.

در حال حاضر FUT مطمئن ترین و قطعی ترین روش پیوند مو در دنیا بوده و تا 97 % استفاده کنندگان از این روش به نتیجه دلخواه رسیده اند.

روش FIT

بوسیله پانچ از ناحیه بانک مو، که معمولاً از پشت سر و بالای گوشها انتخاب می شود ،عمل برداشت انجام شده مجدداً بوسیله پانچ یا slit پیوند داده می شود. بطور تقریبی بسته به نیاز شخص از هر 3 الی 5 واحد فولیکولی موجود در بانک مو یکی خارج می شود، از برخی جهات روش کاشت FTT مانند روش FUT است، یعنی با بوجود آوردن شکاف های ریز این گرافت ها کاشته می شوند، لازم بذکر است این تکنیک به تنهائی (در روش غیر ترکیبی) معمولاًدر افرادی توصیه می شود که ناحیه پیوند موی محدود و کوچکی دارند و یا در قسمتهای محدودی مثل ابرو ، صورت و محل زخمهای قدیمی باشد.

مراقبت های بعد از کاشت مو

۱) کمپرس یخ روی پانسمان موجود در منطقه کاشت در قسمت جلوی سر، ساعتی یکبار، هر نوبت ۲۰ دقیقه، بلافاصله پس از اتمام عمل تا وقت خوابیدن در روز اول مفید بوده و توصیه می شود.

۲) برای دو هفته محل برداشت مو در پشت سر را به طور مرتب در طول روز و شب گرم و مرطوب نگه دارید. کمپرس با حوله گرم و خیس یا اسفنج مرطوب و گرم برای این منظور مفید است. گرم و مرطوب نگه داشتن موضع برداشت مو کمک شایانی به بهبود سریع تر زخم ها کرده و اسکار(جوشگاه) محل برداشت نیز کمتر مشخص خواهد شد.

۳) در دو هفته اول پس از کاشت مو بهتر است که فرد از خم کردن سر خود در جهت رو به جلو خودداری کند زیرا با این کار به پوست پشت سر کشش بیشتری وارد شده و بنابراین امکان برجای گذاری جوشگاه (اسکار) محل برداشت مو در پشت سر افزایش می یابد.

۴) بهتر است که بعد از عمل مابقی روز را در منزل استراحت کرده و در چند شب اول هنگام استراحت دو بالش نرم طوری زیر سرقرار داده شود که فرد به حالت نیمه نشسته بخوابد. برای یک هفته از انجام اعمالی که ممکن است باعث خونریزی در محل پیوند مو شوند اکیدا خودداری شود، مثل کارهای سنگین که نیاز به زور زدن و فشارآوردن زیاد دارد، حرکات سریع و سرفه های شدید و خم شدن زیاد در حالت ایستاده مانند بستن بندکفش یا برداشتن اجسام از روی زمین.

۵) روز بعد از پیوند باید جهت برداشت پانسمان سرمراجعه شود. پس از شست وشوی اولیه در کلینیک لازم است که محل کاشت مو روزانه با شامپوی بچه به صورت ملایم و با فشارکم شسته شود. شستن مرتب سر به خصوص در منطقه کاشت از اهمیت زیادی برخوردار است و برخلاف تصور بیماران اگر به درستی انجام شود نه تنها موجب بیرون آمدن موهای کاشته شده نخواهد شد بلکه باعث زدوده شدن لکه های خون، بتادین، دَلَمه و سایر آثار به جا مانده از جراحی نیز شده و خارش احتمالی بعد از عمل را نیز تخفیف می دهد.

۶) اگر بیمار سرش را خوب بشوید ۳ تا ۴ روز بعد از عمل منطقه پیوند مو کاملا تمیز بوده فقط کمی قرمز و ملتهب است ولی در صورت عدم شست وشوی کافی منطقه کاشت پر از پوسته، شوره و چربی است و بنابراین احتمال دارد که بعدا دچارجوش های چرکی و کیست مویی شود که درمان آنها بسیارسخت است و احتمال آسیب رسیدن به موهای کاشته شده نیز می رود.

۷) معمولا ۱ تا ۲ هفته طول می کشد تا قرمزی و التهاب سربرطرف شود. برای پوشانیدن محل کاشت می توان از کلاه معمولی استفاده کرد. کلاه باید لبه دار، ازجنس پارچه ای قابل شست وشو، نرم و تا حدامکان گشاد بوده به طوری که با موهای کاشته شده تماس نداشته باشد. کلاه را باید هرروز شست.

۸) کَبَره (کِراست) هایی که در محل کاشت مو وجود دارند با شست وشوی ملایم روزانه و در عرض چند روز خودبه خود افتاده و بنابراین از کندن و دستکاری آنها اکیدا خودداری کنید. کلاه گیس در هفته اول ممنوع است و در صورتی که بیمار بخواهد در هفته دوم از آن استفاده کند بهتر است که از ۱۲ ساعت در روز بیشتر نباشد. از هفته سوم استفاده از کلاه گیس آزاد است.

۹) فعالیت بدنی شدید و ورزش تا یک هفته ممنوع و سپس ورزش سبک (به جز شنا) با احتیاط از نظرضربه به سرآزاد است. پس از دو هفته همه نوع ورزشی مجاز است. قراردادن منطقه پیوند مو در معرض هوای آزاد و نور خورشید بسیار مفید است. بعد از کاشت و پیوند موی طبیعی مرخصی از محل کار لازم نیست، معمولا مشکل خاصی پیش نمی آید و فرد می تواند یک تا دو روز بعد به سرکارش باز گردد.

۱۰) به طور کلی دو هفته پس از انجام عمل به هر روشی که باشد، همه چیز به حالت طبیعی برمی گردد. به این معنی که شست وشوی سر به صورت عادی و با فشار معمولی آب انجام شده و فعالیت های روزمره و ورزشی فرد نیز عادی می شود.







مشاوره رایگان شبانه روزی